Tivedstorps vandrarhem erbjuder trivsamma rum och stugor i gammaldags och lantlig miljö. Vi har också tältplatser och ställplatser för husbil. Mer information om de specifika rummen kan ni se längre ner på den här sidan. Boka sedan direkt i vårt bokningssystem (länk).

Som boende på vandrarhemmet har ni tillgång till kök för självhushåll. Ni kan boka rum med eget pentry eller använda något av våra gemensamma kök. Tänk på att handla med er de livsmedel ni vill ha innan ni anländer till Tivedstorp. Närmaste butik är Tiveds Lanthandel i Sannerud (avstånd 8 km). Närmaste större matbutiker finns i Laxå, Askersund eller Karlsborg.

Receptionen hittar ni i Kaffestugan. Här finns även trådlöst internet som våra gäster gärna får använda. Vi ligger avsides och har dålig uppkoppling. Räkna inte med att göra tyngre internetärenden när ni är här.

Incheckning sker 16:00-19:00. Bemannad reception fredag och lördag under lågsäsong samt dagligen under högsäsong (28/6-11/8). Om man anländer utanför receptionstid så kan nyckel hämtas i vårt nyckelskåp. Mer information följer i bokningsbekräftelsen.

Utcheckning sker 08:00-11:00. Bemannad reception fredag och lördag under lågsäsong samt dagligen under högsäsong (28/6-11/8). Övrig tid lämnas nyckel i nyckelskåp.

Kaffestugan är också hem för vår servering. Kafé och kök har varierande öppettider efter säsong och efterfrågan. Om ni planerar att äta i vår restaurang ber vi er att kontrollera här på hemsidan eller kontakta oss för att säkerställa att serveringen är öppen.

Frukostbuffé serveras i Kaffestugan klockan 08:00-10:00. Dagligen under högsäsong (28/6-11/8) och på helger under lågsäsong. Priset är 130:- per vuxen och 85:- per barn 3-10 år. Barn under 3 år äter gratis tillsammans med vuxen. Frukost finns som tillval vid bokning online och ska förbokas antingen online eller via receptionen.

Wc och/eller dusch finns att tillgå privat för vissa rum, andra har delad tillgång till gemensamma faciliteter, se mer information i rumslistan nedan. Det finns allmänna toaletter i Toaletthuset nära Kaffestugan.

Lakan och handdukar kan ni ta med er själva eller hyra av oss. Priset för att hyra lakan och handdukar är 125:- /set. Av hygienskäl är medtagen sovsäck inte ett alternativ till bäddad säng. Linneset finns som tillval vid bokning online.

Städning av rummet vid avresa kan ni välja att göra själva eller överlåta till oss mot en kostnad. Priset för avresestäd varierar beroende på typ av rum, från 400:- och kan väljas till vid bokning online. Om ni väljer att städa själva men lämnar rummet mycket bristfälligt eller ostädat tar vi ut en städavgift från 800:-/ rum, (t ex 1600:- för ett boende med två sovrum).

Extrasäng går att få till de flesta rummen, till en kostnad av 200:- per natt. Finns som tillval vid bokning online. Resesäng för spädbarn finns att låna utan kostnad. Barn under 3 år bor gratis tillsammans med vuxna, om de inte behöver extra säng.

Hundar är tillåtna i boendelokalerna. Ägaren ansvarar för allt hunden gör och ska ha god uppsikt över sin hund i alla lägen, för andra gästers skull. Hunden ska vara kopplad utomhus och inte lämnas bunden och obevakad. Hundar är inte tillåtna i gemensamma inomhusutrymmen.

Avbokningspolicy: fri avbokning fram till 7 dagar innan ankomst. Därefter debiteras hela beloppet. För stora gruppbokningar gäller andra avbokningsregler, enligt överenskommelse. Om bokningen har genomförts via en annan bokningstjänst än vår egen måste också avbokningen ske via den (t ex STF eller booking.com).

Tivedstorp är anslutet till STF, Svenska Turistföreningen. För er som är medlemmar i STF dras en rabatt på 50:-/person och natt av från rumspriset. (Gäller inte för fler extrabäddar än vad rummet är beräknat för). Detta görs i bokningssystemet, med hjälp av ert medlemsnummer. Om ni vill bli medlemmar i STF (345:- per vuxen) så hjälper vi er gärna att lösa medlemskap när ni anländer till Tivedstorp och ger er rabatt i efterhand.

För större bokningar och övriga frågor, hör av er till oss på tel: 0584 47 20 90 eller på e-post: boka@tivedstorp.se


Våra stugor

Helgestugan

Helgestugan är vårt minsta rum och ett av de mysigaste. Föreställ er ett tält som man kan stå upprätt i fast med riktiga väggar och el så har ni rätt förväntningar. Den rymmer en dubbelsäng där sängarna kan dras isär. Helgestugan har en egen uteplats och sittmöbler. Wc, dusch och kök delas med andra och finns i närliggande byggnad Stallet.
Upp till 2 personer: 750:-/natt


Johannastugan

Mysig stuga med bekväm dubbelsäng och öppen spis. Stugan har enklare matlagningsmöjligheter med ett litet kök med kokplatta, mikrovågsugn, kylskåp, kran och diskbänk, matplats samt uteplats. Gemensam WC, dusch, kök och matsal i närliggande byggnad Stallet.
Upp till 2 personer: 1100:-/natt

Johannastugan 


Hindrikstorp

Mysig och genuin gammal stuga med bekväm dubbelsäng. Öppen spis i både sovrummet och i allrummet med soffgrupp. Gemensam WC, dusch, kök och matsal i närliggande byggnad Stallet.
Upp till 2 personer: 950:-/natt


Tibacken

Vår största och mest utrustade stuga som ligger lite avsides från övriga området med egen trädgård. Här finns en bekväm dubbelsäng i det stora rummet med öppen spis. I köket finns en väggfast enkelsäng som är lite kortare än standard (passar bra för barn) samt spis, liten ugn, kylskåp, kaffebryggare, diskbänk och matplats. I uthuset finns tre små rum varav ett har två bäddplatser, och de andra har dusch och mulltoa. Uteplatsen har utsikt över våra hagar och har det finaste solnedgångsläget i hela byn. Utmärkt val för familjer.

Upp till 5 personer: 2150:-/natt

 


Johansgården (A)

Johansgården (A)

Johansgården är det största huset på Tivedstorp och det rymmer åtta bäddar. Det hyrs ut som en hel enhet. Perfekt för ett större sällskap, som vill ha privata samlingsrum. Huset har WC och dusch på övre plan, välutrustat kök, rymlig matsal och umgängesrum med öppen spis på nedre plan. Plats för extrasängar finns. Johansgårdens bäddplatser är fördelade på tre sovrum, A1, A2, A3 samt en dagbädd i vardagsrummet.
Hela huset, upp till åtta personer: 2950:-/natt

 


A1:

Rum på nedre plan med två enkelsängar.


A2:

Rum på övre plan med två enkelsängar.


A3:

Rum på övre plan med en dubbelsäng och en enkelsäng.


Bagaren (B)

Bagaren har två rum med tre respektive fyra sängplatser, samt duschar och toalett på nedervåningen. Här finns också vår bokningsbara bastu samt ett gemensamt kök (kallat B-köket) för självhushållning med separat ingång på bottenvåningen. Bagaren har tillsammans med Prästgården en trevlig innergård där det finns grillplatser och utemöbler.


B1:

4-bäddsrum fördelat på två separata rum med två enkelsängar i varje, på övre plan i Bagaren. Egen WC i hallen mellan rummen. Kaffebryggare och kran med diskbänk. Delat kök finns i samma byggnad med annan ingång. Dusch som delas med andra finns på nedre plan.
Upp till 4 personer: 1350:-/natt


B2:

Rum på övre plan i Bagaren med tre enkelsängar. Kylskåp, diskbänk och bland annat kaffebryggare. Delat kök finns i samma byggnad med annan ingång. Delad WC och dusch på nedre plan.
Upp till 3 personer: 900:-/natt


Prästgården (C)

I Prästgården (C) ryms tjugofyra sängplatser fördelat på åtta boenden. Flera rum har egen WC och några har egen dusch. Utanför det L-formade huset finns en mysig innergård med grillplatser och utemöbler för umgänge. Den delas med byggnaden Bagaren, som också huserar ett kök för självhushåll samt gemensam toalett och dusch.


C1:

Rum på övre plan i Prästgården fördelat på två separata rum med tre respektive två enkelsängar. Pentry med kaffebryggare, mikrovågsugn, kylskåp och kran med diskbänk i ena rummet. WC i hallen mellan rummen. Gemensam dusch och ytterligare gemensamt kök i anslutande byggnad (Bagaren).
Upp till 5 personer: 1550:-/natt


C2:

Rum på nedre plan i Prästgården med dubbelsäng. Pentry med kaffebryggare, kylskåp, kran med diskbänk, matplats och egen WC och dusch. Gemensamt kök finns i anslutande byggnad (Bagaren).
Upp till 2 personer: 1000:-/natt


C3:

Rum på nedre plan i Prästgården med dubbelsäng och egen WC. I anslutande byggnad Bagaren finns gemensam dusch samt gemensamt kök.
Upp till 2 personer: 900:-/natt


C4:

Rum på nedre plan i Prästgården fördelat på två rum, med våningssäng i ena rummet och två enkelsängar i andra. WC i hallen mellan rummen. I anslutande byggnad Bagaren finns gemensam dusch samt gemensamt kök.
Upp till 4 personer: 1200:-/nattC5:

Sovrum på nedre plan i Prästgården med en dubbelsäng och två enkelsängar. Gemensam WC, dusch och gemensamt kök i anslutande byggnad (Bagaren).
Upp till 4 personer: 1100:-/natt


C6:

Rum på nedre plan i Prästgården med en enkelsäng och en våningssäng. Pentry med kokplatta, kaffebryggare, mikrovågsugn, kylskåp, kran med diskbänk samt matplats. Egen dusch och WC.
Upp till 3 personer: 1050:-/natt


C7:

Rum på nedre plan i Prästgården med en enkelsäng och en våningssäng. Pentry med kokplatta, kaffebryggare, mikrovågsugn, kylskåp, kran med diskbänk samt matplats. Egen dusch och WC.
Upp till 3 personer: 1050:-/natt


C8:

Rum på nedre plan i Prästgården med två enkelsängar och en våningssäng. Kök med kokplatta, kaffebryggare, ugn, kylskåp, kran med diskbänk samt matplats. Egen dusch och WC.
Upp till 4 personer: 1500:-/natt


Stallet (F)

Ett lite billigare boendealternativ med enkel men bekväm standard. Stallet har gott om gemensamma utrymmen; ett flertal gemensamma WC och duschar, ett stort dubbelutrustat gemensamt kök samt en trevlig matsal med flera långbord, öppen spis och soffgrupp. Utanför finns en grillplats med fin utsikt över området samt en vedeldad pizzaugn som det står gäster fritt att använda. Byggnaden har också en bokningsbar Festloge.


F1:

Rum på nedre plan i Stallet med två enkelsängar. Gemensam dusch och WC samt gemensamt kök och matsal med öppen spis i samma byggnad. Observera att det är lyhört mellan sovrummen i Stallet och att rummet är prissatt därefter.
Upp till 2 personer 700:-/natt


F2:

Rum på nedre plan i Stallet med två enkelsängar. Gemensam dusch och WC samt gemensamt kök och matsal med öppen spis i samma byggnad. Observera att det är lyhört mellan sovrummen i Stallet och att rummet är prissatt därefter.
Upp till 2 personer 700:-/natt


F3:

Enkelrum på nedre plan i Stallet med en säng om 120 cm. Gemensam dusch och WC samt gemensamt kök och matsal med öppen spis i samma byggnad. Observera att det är lyhört mellan sovrummen i Stallet och att rummet är prissatt därefter.
450:-/natt


F4:

Rum på nedre plan med en dubbelsäng och en våningssäng. Gemensam dusch och WC samt gemensamt kök och matsal med öppen spis i samma byggnad. Observera att det är lyhört mellan sovrummen i Stallet och att rummet är prissatt därefter.
Upp till 4 personer: 1000:-/natt


F5:

Rum på övre plan i Stallet med sex enkelsängar i alkover samt bord och stolar. Gemensam dusch och WC samt gemensamt kök och matsal med öppen spis i samma byggnad. Observera att det är lyhört mellan sovrummen i Stallet och att rummet är prissatt därefter.
Upp till 6 personer: 1500:-/natt