Det finns mycket natur att uppleva i Tiveden och många sätt att uppleva den på. Vandra, rid, cykla eller paddla kanot på någon av de kristallklara sjöar som finns i omgivningen, möjligheterna är många. För mer information om olika guider och aktiviteter i området, se www.tiveden.se

Vandra

Tivedstorp är en utmärkt utgångspunkt för vandringar i Tivedens nationalpark. Från vandrarhemmet går det enkelt att vandra ner till nationalparken eller ta cykeln eller bilen ner till informationscentralen där de flesta rundor i parken utgår ifrån. Nationalparkens vandringsleder hittar du här.

Vandra på Bergslagsleden som är en av Sveriges längsta vandringsleder. Den är indelad i 17 etapper som är mellan 7 och 23 km långa. Leden startar i Kloten, vid gränsen till Dalarna, och Tivedstorp utgör den sista anhalten på leden (etapp 16 och 17) innan den avslutas vid Stenkällegården.

Cykla

Cykla efter den grönmarkerade Sverigeleden och gör en avstickare till Tivedstorp på Tivedsrundan. Flera av cykel-lederna (och MTB) i Tiveden knyts samman vid Tivedstorps vandrarhem. Mer information på Tiveden.se/cykla

Rida

Tiveden har ca 40 mil ridleder för dig och din häst. För er som kommer med häst finns sadelkammare att hänga av utrustning i och hagar att lämna hästarna i under natten. Vill ni boka boende och mat när ni kommer med häst ska detta göras via Ridleder Tiveden. De har fina ridleder till Tivedstorp – här kan både ryttare och häst få rast och vila.

Sadelkammaren